Egy mondat ami kiverte nálam a biztosítékot!
2014.12.02. 19:25, Tenmagam
A bio élelmiszer egyenértékű a nem bio élelmiszerrel!?
Íme a mondat:
A Crystal Smith-Spangler által vezetett csoport eredményei szerint az organikus ételek kizárólag két dolgoban előzik a hagyományos módon termesztett-tenyésztett ételeket:
Elősször is, az organikus élelmiszerek a hagyományosak. Miért? Mert a mérgezést (vegyszerezést) csak az utóbbi hatvan, száz évben kezdték el a világban. Ezért ez az organikus a hagyományos termesztés, tenyésztés. A másik csak kizárólag imperialista profitorientált gazdálkodási módszer.
Sajnos nem tudom belinkelni a következő mondandóm forrását, mert már oly rég olvastam erről, hogy nem találom. De ígérem, ha meg lessz nem felejtem el belinkelni ide.
A mai emberek, férfiak, nők jólakott éhezők. Miért? Mert bár rengeteget zabálnak, bocsánat esznek, tisztelet a kivételnek. Mégis sok esetben éhesek. Kétszer akkora menyiségű ételt fogyasztunk, mint nagyszüleink, dédszüleink. Miért? Mert az ételekben nincs megfelelő menyiségben a vitamin és ásványianyag menyiség meg. Köszönhetően a monokulturális, vegyszerezéses termelési módnak! Bezzeg, míg régen a hagyományos vegyszermentes organikus termesztési módban termesztettek eleink addig ez a gond nem létezett.
// Kerestem a netten és most ide linkelek pár cikket a jóllakott éhezésről.
doktortihanyi.hu
fittclub.hu
Ezeket találtam.//
Miért jobbak a bio élelmiszerek és kozmetikumok? Teszi fel a kérdést a tudatosvásárlo.hu oldal.
És az ellenpélda: Nem mindenben jobbak az organikus ételek. Ez az origo.hu oldalárol van.
A vitaminsziget.com oldalán olvasható érdekes cikk, hogy miért jobbak a bio élelmiszerek. Taglalja többek közt a növényvédőszerek kockázatát az immunrendszerre, hormonháztartásra, idegrendszerre, örökítő anyagok károsítására, fejlődési rendellenességre, daganatos megbetegítő hatásáról, allergizálásról. Továbbá táblázatot mutat az 1966 és 1990 évek közti vizsgálati eredményekről a Mikroelemről (ásványi anyag és nyomelem). És még számtalan érdekes információval szolgál, miért veszélyesebb, rosszabb a monokulturális mezőgazdaság, mint a biogazdaság.