Csokoládé
2014.11.20. 19:11
Egy csokireceptet osztok meg veletek. No nem a képen láthatóét.
Ebben a csokoládéban nem lesz tej, cukor. Bátran ehetik fogyókúrázók is. Diabéteszes betegek is. Jobb mint amit a diabéteszeseknek gyártanak. S a mostanában felkapott paleolit táplálkozók is nyugodtan habzsolhatják.
Íme a receptem!
Arányok? Szemre. Mindenki ízlése szerint. Azért próbálok mértékeket adni.
3 evőkanál Kakaópor.
2 evőkanál gesztenyeliszt
1 fél citrom reszelt héja
1 kávéskanálnyi reszelt gyömbér
1 kávéskanál vanilia aroma
1 kávéskanál rum aroma
1/2 - 1 dl. közti menyiségű olvasztott kókuszzsír
Ezeket jól elkeverjük homogénre. Akkor a jó, ha szépen homogén lessz és nem nagyon híg. Egy kis műanyag tál tetejébe ebele szoktam "tapicskolni". Majd be a fagyasztóba pár percre. Azutánn lehet enni!
Persze bárhogy lehet variálni. Alapja ami mindig kell bele az a kakaópor, és valami fojadék, ami összeelegyíti az egésszet. Ez lehet kókusz zsír, kakaóvaj, vagy más hasonló. Lehet kávé aromával készített csoki is, lehet mogyorós, mandulás. Szabadon választható bármi. Ki lehet esetleg próbálni a tejcsoki kedvelőknek mandula tejjel is.
|